DEMO Platformbijeenkomst - 6 december 2012

Monday, 05 November 2012 00:00

Graag nodigen wij u voor een DEMO platformbijeenkomst. Er zijn interessante ontwikkelingen te melden; met name over de toepassing van DEMO in de praktijk.

 

Eerst richten wij de blik naar België. In de Stad Antwerpen zijn inmiddels meer dan honderd DEMO professionals opgeleid en die werken met DEMO in de praktijk. DEMO wordt niet alleen ten behoeve van ICT toegepast, maar ook bij de ontwikkeling van organisaties en bedrijfsprocessen in combinatie met LEAN en Appreciative Inquiry.


Op onderwijsgebied is er ook nieuws. De Antwerp Management School biedt samen met Delft Top Tech, de School of Executive Education van de TU Delft, een opleiding Master Enterprise Engineering aan. Voor de eerste uitvoering hebben zich 25 (!) deelnemers ingeschreven. Hans Mulder zal deze opleiding in zijn presentatie de revue laten passeren.


Over enkele weken zal Steef van Kervel zijn proefschrift verdedigen. Het onderwerp is de ontwikkeling van de DEMO Engine waarmee uit DEMO-modellen direct software wordt gegenereerd, o.a. voor case management toepassingen. Joost Vermolen heeft onlangs de Master IT Architecture aan de Antwerp Management School afgerond met een scriptie over de toepassing van DEMO voor ITIL. Joost en Steef zullen vertellen hoe een procesraamwerk als ITIL met behulp van DEMO ook in een lean aanpak past. Aan het eind van hun presentatie geven ze een demonstratie van de DEMO Engine.


Tenslotte zijn er ook ontwikkelingen over de op de DEMO denkwijze gebaseerde standaard voor de bouwwereld te melden. De VISI-standaard is inmiddels in een internationale ISO-norm voor de bouwwereld vastgelegd. Ook staat VISI sinds kort op de pas-toe-of-leg-uit-lijst van de Nederlandse overheid. VISI is letterlijk in duizenden bouwprojecten toegepast. Hierop zal Niek Pluijmert nader ingaan. Niek doet onderzoek naar DEMO in de praktijk.


Kortom, een interessant programma, waaruit blijkt dat op steeds meer plaatsen wordt erkend dat veel organisaties te complex worden en dat met de toepassing van DEMO de complexiteit weer beheersbaar wordt.
 

De agenda is als volgt:
Donderdag 6 december in collegezaal A, TBM, TU Delft, Jaffalaan 5, Delft
 

17:00 – 18:00

Aankomst en ontvangst
18:00 – 18:10 Opening
18:10 – 18:55

DEMO en Lean in België

Door Hans Mulder

18:55 – 19:25 Pauze met broodjes
19:25 – 20:00

DEMO en ITIL

Door Joost Vermolen & Steef van Kervel

20:00 – 20:35

DEMO en VISI

Door Niek Pluijmert

20:35 – 21:00 Afsluiting en aansluitend gelegenheid tot napraten met een drankje

 

Aanmelden doet u via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 

Hieronder treft u de gehouden presentaties aan:

icon DEMO Platform - 2012, December 6th - DEMO en Lean in België - Hans Mulder (3.63 MB)

icon DEMO Platform - 2012, December 6th - DEMO in Russia - Eduard Babkin (2.6 MB)

icon DEMO Platform - 2012, December 6th - DEMO en ITIL - Joost Vermolen (552.11 kB)

icon DEMO Platform - 2012, December 6th - DEMO en VISI - Niek Pluijmert (1.55 MB)

icon DEMO Platform - 2012, December 6th - DEMO BPM Engine - Steef van Kervel (380.02 kB)